Kerstmenu (665 kcal)
Voorgerecht: Komkommerbakje gevuld met garnalen of rivierkreeftjes of selderijsalade, gegarneerd met waterkers of paprikablokjes
Hoofdgerecht: Varkenshaasmedaillons met huisgemaakte cranberriecompote
Broccoli met gebakken champignons
Salade van bleekselderij, rozijntjes, huttekase, peper, mosterd, honing
Gebakken parijse aardappeltjes met rozemarijn
Nagerecht: Vruchtensorbetijs met rood fruit
Vegetarisch kerstmenu (670 kcal)
Voorgerecht: Auberginerolletjes met geitenkaas
Hoofdgerecht: Kleine gebakken kaasplak (30+) met cranberriecompote
Roergebakken verse spinazie met pijnboompitten en rode ui
Frisse salade van witlof met rode bloedsinaasappel en yoghurtdressing
Aardappelsoesjes uit de oven
Nagerecht: 1 bolletje vanille ijs met gebakken appelschijfjes met kaneel, zonder suiker
Koolhydraatarm: Vervang suiker en honing door zoetstof, Laat aardappelproduct weg, vervang ijs door roomyoghurt of suikervrije merinque (zie dieetschap supermarkt)
Recept Auberginerolletjes
Ingrediënten:
Bereiding:
Grillpan, oven op grillstand of tosti-ijzer verwarmen tot gloeiend heet. Aubergines wassen, inlengte aan beide kanten dun 'kapje' eraf snijden. Rest in lengte elk in 6 dunneplakken snijden. Aubergineplakken bestrijken met olie en in ca. 3minuten mooi bruin en gaar grillen, halverwege keren. Sjalotje pellen en fijnhakken. Munt en peterselie heel fijn hakken. In kom sjalot, munt, peterselie en geitenkaas (op kamertemperatuur) door elkaar mengen en op smaakbrengen met zout en peper. Geitenkaasmengsel over aubergineplakken uitstrijken. Aubergineplakken oprollen en met cocktailprikker vaststeken.
Cocktailsaus (zonder alcohol)
Ingrediënten:
4 eetlepels mayonaise (evt light of frietsaus ivm vetgehalte)
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel room
1 koffielepel worcestersaus
1 mespunt cayennepeper
Bereiding: meng alles goed door elkaar.
Tzaziki
Ingrediënten
1 komkommer
1 eetlepel olijfolie
170 gr Griekse yoghurt (0% of 2% vet)
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel citroensap
Peper en zout
Optioneel: paar blaadjes verse munt
Bereiding:
Was de komkommer en schil hem met een dunschiller. Snijd hem door de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje het middelste gedeelte met de pitjes. Rasp de rest fijn en doe in een zeef of vergiet. Druk met een lepel het meeste vocht er uit. Voeg de olijfolie, knoflook en citroensap toe aan de yoghurt en schep de geraspte komkommer er door. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat verse munt. Bewaar de tzatziki afgedekt in de koelkast.
Diëtistenpraktijk Foodles is gevestigd in Son en Breugel.
De diëtiste van Foodles maakt voedingsvragen minder zwaar
en geeft daarom voedings- en dieetadviezen aan particulieren, maar helpt ook bedrijven hun gezondheidsbeleid uit te voeren.
© Copyright 2023 – Diëtistenpraktijk FOODLES | Laatste update: januari 2023